Jobba på trafikförvaltningen

I vår verksamhet har vi ett stort och viktigt samhällsuppdrag: att förenkla vardagen för närmare 900 000 människor genom att leverera en miljövänlig kollektivtrafik i världsklass. Vi erbjuder dig ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter – att både vara med och utveckla kollektivtrafiken och dig själv.

Josephine Ernström, Henry Ingaruca och Britt-Marie Olsson.

I takt med att länets invånare blir mer miljömedvetna och ställer högre krav på sitt resande, ökar ambitionerna att ständigt utveckla kollektivtrafiken. Hos oss finns ca 30 olika specialistkompetenser som brinner för det uppdraget och totalt är vi dryga 750 medarbetare som får verksamheten att fungera. Här finns stora möjligheter till utveckling och som anställd landar du i ett tryggt arbetsklimat. Vi har också ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter.

Möt våra medarbetare

Nyfiken på att lära känna oss lite bättre? Spana in våra yrkesporträtt där ett axplock av våra medarbetare berättar mer om hur det är att jobba hos oss. Till yrkesporträtten

Student

Varje år välkomnar vi dig som student med intresse för kollektivtrafik och samhällsutveckling. Hos oss finns goda möjligheter att skriva sitt examensarbete och på samma sätt få inblick i verksamheten och knyta kontakter för framtiden. Läs mer om aktuella exjobb, yrkes- och studentmässor samt övriga aktiviteter på vår studentwebb. 

Lediga jobb

Vi är en stor verksamhet där flera olika yrken samsas. Läs mer om aktuella, lediga tjänster på sidan lediga jobb

Sociala medier

Följ oss och ta del av vår spännande verksamhet på Linkedin.

Siri Brolén jobbar med framkomlighet

Här är arbetsuppgifterna väldigt engagerande. Möjligheten att påverka samhällsutvecklingen gör det dessutom extra roligt.

Läs mer i Siris yrkesporträtt

Isak Rubensson jobbar som samhällsekonom

Vi bygger infrastruktur, sätter upp regionala utvecklingsmål, upphandlar och trafikerar kollektivtrafik. Dessutom underhåller vi spår och broar, förvaltar depåer och underhåller fordon, avvecklar och ersätter infrastruktur, säljer biljetter samt kommunicerar med resenärer, politiker, journalister och medborgare. Allt från ax till limpa.

Läs mer i Isaks yrkesporträtt