Flaggorna hissade för digital Pridefestival

På grund av coronapandemin firas Stockholm Pride i år i form av en digital festival som hålls mellan 31 juli och 2 augusti. Region Stockholm flaggar som vanligt på alla bussar samt utanför sjukhus och landstingshuset.

Arbetet för att öka kunskapen om hbtq-frågor pågår året om i Region Stockholm för att alla invånare, resenärer och patienter ska få ett jämlikt bemötande. Det här arbetet är också viktigt för att Region Stockholm ska vara en inkluderande och hållbar arbetsgivare där alla medarbetare känner sig välkomna och efterfrågade.

Inget vanligt år

Vanliga år deltar Region Stockholm i en rad aktiviteter under prideveckan, men i år är inget vanligt år. De vanliga utomhusaktiviteterna är inställda och festivalen kommer att hållas i form av en digital festival med bland annat streamade seminarier och artistframträdanden.

Flaggning för Pride

Region Stockholm flaggar som vanligt inom flera verksamheter och medverkar i nätverket Preventhivs digitala kampanj med budskapet ”Sprid enbart kärlek”.  Syftet är att påminna om att det i skuggan av covid-19 är lika viktigt som alltid att ta hand om sin egen och andras sexuella hälsa

Här kan du läsa mer om regionens HBTQ-arbete.

 

 

Tillbaka till nyhetslistan