Budget 2019: Ny vårdbyggnad på Danderyds sjukhus

Utbyggnaden av Danderyds sjukhus fortsätter. Fullmäktige har beslutat om ett nytt inriktningsbeslut för en ny vårdbyggnad på sjukhusområdet.

Sedan flera år pågår en utbyggnad på Danderyds sjukhus. En ny akut- och behandlingsbyggnad och ombyggnation av befintliga lokaler ska resultera i mer vård, bättre lokaler och arbetsmiljö. Bland annat uppförs en ny byggnad för akutvård och behandling och ytterligare delar av sjukhuset får moderniserade vårdavdelningar.

Nu har fullmäktige fattat ett nytt inriktningsbeslut om att bygga ytterligare en ny behandlingsbyggnad på sjukhusets område, i stället för att göra upprustning av ett av husen på området. Totalt avsätts 1850 miljoner kronor för Danderyds sjukhus i investeringsbudgeten fram till 2028.

Tillbaka till nyhetslistan