Stockholm City öppnar igen

Pendeltågsstationen Stockholm City öppnar igen för resenärer fredag morgon klockan 04.10. Samtliga 50 rulltrappor är nu inspekterade och säkrade. Ett mindre antal rulltrappor är ställda i fast läge och körs inte men är säkra att gå i. Stationen kan nu utrymmas säkert, om det skulle behövas.

- Vi är medvetna om att det kan vara obekvämt att gå i de rulltrappor som är avstängda, men vi har bedömt att det är ett bättre alternativ än att hålla stationen fortsatt stängd. Resenärer som har andra resalternativ bör överväga dessa. Vår bedömning är dock att med Stockholm City öppnad finns ytterligare ett alternativ tillgängligt, vilket innebär att resenärernas vardag underlättas, säger Fredrik Cavalli-Björkman, tillförordnad chef på trafikförvaltningen.

Plattformarna kommer vara bemannade med extra kundservicevärdar som informerar och hjälper resenärerna vid behov tills att alla rulltrappor går som vanligt. En samlad expertis med bland annat brandskyddsexperter har beräknat utrymningskapaciteten utifrån ett maximalt resenärsflöde och vi kommer med marginal klara utrymningskraven. Vi har nu det underlag vi behöver ha för att på ett tryggt, säkert och bra sätt öppna Stockholm City, säger Fredrik Cavalli-Björkman.

Rulltrappsleverantören Otis arbetar skyndsamt vidare med att laga de avstängda rulltrapporna, så att de kan vara i drift så snart som möjligt. Någon tidplan för när alla rulltrappor är åtgärdade kan vi i dagsläget inte lämna, utan får återkomma så snart en sådan prognos finns.

Tillbaka till nyhetslistan