Pernilla Glad ny HR-direktör för Stockholms läns landsting

Pernilla Glad beräknas tillträda tjänsten som HR-direktör för Stockholms läns landsting den 5 september 2018. Pernilla kommer att arbeta i landstingets koncernledning.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med nära 45 000 egna medarbetare och fler som arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting.

Pernilla Glads viktigaste uppgift blir att skapa goda förutsättningar för alla som redan arbetar i landstinget och samtidigt se till att det rekryteras nya medarbetare till alla viktiga jobb i landstinget.

- Det är en styrka att Pernilla Glad har gedigen erfarenhet inom HR-området från flera stora bolag och organisationer. Kompetensförsörjningsfrågorna är helt centrala inom Stockholms läns landsting, säger Malin Frenning, landstingsdirektör.

Pernilla Glad arbetar för närvarande som personaldirektör för Regeringskansliet och har mer än 20 års erfarenhet från HR-arbete i bland annat Vattenfall och Tredje AP-fonden.

- Med Pernilla Glad får vi en HR-direktör som kan använda sina goda ledaregenskaper för att sätta ett ännu större resultatfokus på kompetensförsörjningsfrågorna och landstinget som attraktiv arbetsgivare, säger Malin Frenning.

Pernilla Glad efterträder Maria Englund som går i pension.

Ladda ner högupplöst bild på Pernilla Glad

Tillbaka till nyhetslistan