Krisstöd erbjöds på Arlanda flygplats efter jordbävningen

Professionella krisstödjare möter hemkommande från grekiska övärlden.

- Vi vet av erfarenhet att reaktioner kan komma efter en sådan här allvarlig händelse. Därför var det viktigt att finnas på plats för att möta det första behovet. Reaktioner kan vara olika och det är viktigt att inte dra sig för att söka hjälp om man känner att man behöver det, till exempel efter några dagar, säger Charlotte Therup Swedenlöf, legitimerad psykolog och enhetschef för regionalt för kunskapscentrum kris och katastrofpsykologi.

På 1177 Vårdguiden finns information om vanliga reaktioner efter en allvarlig händelse och där finns också kontaktuppgifter till vården.

Krisstödet startade enligt rutin och fanns på plats när de första flygplanen kom från den grekiska ön Kos som var en av öarna som drabbades av jordbävningen i havet mellan Grekland och Turkiet. Arbetet har letts av tjänsteman i beredskap tillsammans med chefläkare i samarbete med Sigtuna kommun.

Tillbaka till nyhetslistan