Nya tunnelbanan

Stockholmsregionen växer. När fler människor väljer att bo och vistas i Stockholm ökar behovet av fler bostäder och en väl fungerande kollektivtrafik. Nu bygger vi därför ut tunnelbanan och en ny depå. Kartan visar ungefärliga sträckningar.

Detta gör vi

Nu bygger vi ut tunnelbanan. I framtiden blir det möjligt att ta tunnelbanan till och från Nacka, Barkarby och Arenastaden. Dessutom ska Blå linje kopplas ihop med den gröna Hagsätragrenen.

Syfte

När fler människor väljer att bo i Stockholmsregionen behövs en väl fungerande kollektivtrafik. För att staden ska kunna fortsätta växa behöver vi satsa på hållbara trafiklösningar. Nya tunnelbanan bidrar till att stockholmarnas vardag blir smidigare.

Vem påverkas och tidplan

Vi planerar noga för att vardagslivet i närområdet ska fungera under byggtiden. Byggstart sker beräknas till 2018/2019. Byggtiden för tunnelbanan till Arenastaden och till Barkarby beräknas vara cirka 6 år. För Nacka och Söderort är byggtiden 7 till 8 år.

Vill du veta mer om utbyggnaden av nya tunnelbanan och ta del av alla löpande nyheter?

nyatunnelbanan.sll.se hittar du även tidplaner, kontaktuppgifter, informationsmaterial, information om hur du påverkas under byggtiden och underlag för upphandling.

Tidplaner för utbyggnad av:

Film om nya tunnelbanan

På lite drygt tre minuter sammanfattas hela den stora tunnelbaneutbyggnaden i Stockholms län. Vill du veta vart tunnelbanan ska gå, när den ska byggas och varför? Här får du svaren.

Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

 
Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!