Undersköterska - ett kreativt yrke med karriärmöjligheter

Vill du arbeta med människor och utvecklas? Då ska du söka till ett högskoleförberedande Vård- och omsorgsprogram inom samverkan Vård- och omsorgscollege Stockholmsregionen. Efter utbildningen kan du arbeta direkt som undersköterska eller läsa vidare på yrkeshögskola, högskola och universitet.

När du läser på Vård- och omsorgscollege Stockholmsregionen varvas teori med praktik. Delar av utbildningarna är på en arbetsplats och du är garanterad till minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL. Utbildningen är kvalitetssäkrad och certifierad. Efter avslutad och godkänd utbildning får du ett diplom som är meriterande när du söker jobb.

"Varje dag får du träffa människor, växa och utvecklas i din yrkesroll. Inom vården gör du skillnad, varje dag".

Vad får du lära dig?

Du får lära dig om kroppen, om tekniken i vården, hur du för journal och hur du bemöter människor som behöver vård och omsorg. Du får kunskaper i psykologi, sociologi, pedagogik, omvårdnadsvetenskap, medicinsk teknik och interkulturell kompetens. Utbildningen är forskningsinriktad och har ett internationellt perspektiv.

"Som undersköterska har du ett av Sveriges viktigaste jobb, du gör skillnad varje dag för en annan människa". 

Efter utbildningen

När du är klar kan du bli anställd som undersköterska på akutsjukhus eller vårdcentral. Du kan också läsa vidare på högskola eller universitet. Du kan till exempel läsa vidare till sjuksköterska, ambulansförare, fysioterapeut och naprapat.

Här kan du läsa mer om Vård- och omsorgscollege Stockholmsregionen


 

 

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?