Mouna sommarjobbar på Locum AB

Mouna Rammo är en av dem som ser till att Locums hyresavtal arkiveras digitalt. Självständigheten och stämningen på arbetsplatsen är det hon uppskattar mest.

Locum förvaltar två̊ miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt Region Stockholm. Bland hyresgästerna dominerar sjukvården i länet. När Locum nu inför ett digitalt fastighetsförvaltningssystem ska äldre hyresavtal som fortfarande gäller läggas in i ett digitalt arkiv.

Självständigt pappersarbete

Det är det Mouna och hennes grupp jobbar med. Under några veckor går hon och de andra sommarjobbarna igenom alla äldre hyresavtal, plockar ut dem som fortfarande är aktuella, scannar in dem och lägger slutligen in dem i det nya systemet.

– Det är väldigt självständigt. Våra handledare litar på att vi klarar arbetsuppgifterna samtidigt som det alltid går att fråga dem om sådant vi undrar över, berättar Mouna.

Bra med olika erfarenheter

– Här på Locum får jag en inblick i hur kontorslivet ser ut. Det som känns särskilt bra är självständigheten, att våra handledare litar på oss och att de som jobbar här är så välkomnande. Det viktigaste med sommarjobb överhuvudtaget tycker jag är få lite erfarenheter från arbetslivet, att se hur det är att jobba.

Tidigare har Mouna sommarjobbat på en 4H-gård och städat och gjort fint i Kistas parker. Båda var bra på sitt sätt, 4H-gården för att hon älskar djur och park-jobbet för att hon kände att hon gjorde något bra för området hon bor i.

att tjäna egna pengar är förstås också en morot för att sommarjobba

– Jag har nyss tagit körkortet och nu sparar jag för att köpa en egen bil. Så det mesta av lönen kommer jag att lägga undan.