Sommarjobb hos Stockholms läns landsting

Lättläst

Inom Stockholms läns landsting finns det många arbetsplatser som erbjuder sommarjobb. Jobben kan sökas av dig som är mellan 16 och 18 år. Sommarjobb finns till exempel inom hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och administration.

Möt våra sommarjobbare

Ronza, Fabian, Lucas, Siri och Petra, är några av våra sommarjobbare. Välkommen att ta del av deras berättelser. Möt våra sommarjobbare 2018

Sommarjobba med oss nästa år

Sommarjobb kommer att annonseras ut på denna sidan i februari och mars 2019. Följ oss gärna på facebook och/eller instagram för aktuell information.

För att de jobb vi erbjuder ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet med hjälp av lottning. Därefter matchades den sökande med den arbetsplats som passade bäst utifrån geografiskt läge och önskemål. Detta arbete är klart nu. Välkommen att söka nästa år om du är 16 - 18 år!

När får jag besked?

Du som får jobb kommer att bli kontaktad med ett erbjudande från din arbetsgivare/arbetsplats under perioden april till och med slutet av maj. Ambitionen är att du ska få besked så snart som möjligt.

Alla som inte får jobb får ett nej-tack-besked via e-post. Dessa skickas ut efter hand som anställningarna blir klara. Allra senast 31 maj ska alla sökande ha fått ett besked.

Vem får söka?

Du måste ha fyllt 16 år innan sommarjobbet börjar och du får inte ha fyllt 19 år innan sommarjobbet slutar. Du ska också vara skriven i Stockholms län. Ungdomar med funktionsnedsättning är en prioriterad grupp. Vid erbjudande om jobb ska du kunna visa upp ett läkarintyg om din funktionsnedsättning.

För att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet med hjälp av lottning. Därefter matchas den sökande med den arbetsplats som passar bäst utifrån geografiskt läge och önskemål.

Vanliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som landstinget erbjuder finns framförallt inom kök, service, administration, städ, vaktmästeri, verkstad och reception.

Sommarjobbet börjar med en introduktion på arbetsplatsen. En handledare hjälper dig tillrätta och finns tillhands under hela anställningsperioden. Dra dig inte för att ställa frågor till handledaren ifall du känner dig osäker.

Här finns jobben

Din hemadress påverkar ofta var du blir erbjuden sommarjobb. Här är några exempel på arbetsplatser inom landstinget som tar emot sommarjobbare:

Sommarjobb kommer även att erbjudas hos andra förvaltningar och bolag inom landstinget.

Så mycket får du i lön

  • 16 år = 69:60 kr/tim
  • 17 år = 79:60 kr/tim
  • 18 år = 94:60 kr/tim

Semesterersättning tillkommer med 15:40 kronor per timme.

Siffrorna ovan är 2018 års löner.

Två jobbperioder under sommaren

I regel erbjuds två jobbperioder om vardera fyra veckor under sommaren:

  • 18 juni - 15 juli
  • 16 juli - 12 augusti

Perioderna kan variera inom landstingets olika förvaltningar och bolag.

Hälsokontroll

Du som ska sommarjobba inom vården nära patienten, måste göra en hälsokontroll innan du börjar jobbet. Hälsokontrollen betalas av landstinget. Landstinget informerar alla som fått sommarjobb om hur den går till samt var och när den ska göras.

Mer frågor och svar om sommarjobb