Sommarjobb i Region Stockholm

Lättläst

Jobben kan sökas av dig som är mellan 16 och 18 år. Sommarjobb finns till exempel inom hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och administration.

Tack alla ni 5 044 som sökt sommarjobb hos Region Stockholm.

Ansökningsformuläret har nu stängt och vi arbetar vidare med alla ansökningar. Vi hoppas kunna erbjuda omkring 800 jobb. 

Vem får söka?

Du måste ha fyllt 16 år innan sommarjobbet börjar och du får inte ha fyllt 19 år innan sommarjobbet slutar. Du ska också vara skriven i Stockholms län.
För att de jobb vi erbjuder ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet med hjälp av lottning. Därefter matchas du som sökt med en arbetsplats. Vi försöker ta hänsyn till eventuella önskemål.

Ungdomar med funktionsnedsättning är en prioriterad grupp. Vid erbjudande om jobb ska du kunna visa upp ett intyg från din sjukvårdskontakt om din funktionsnedsättning.

Alla har lika stor chans eftersom sommarjobben lottas, även i den prioriterade gruppen lottas jobben. I båda grupperna brukar det vara många fler som söker än jobbplatser.

Om du har en särskild anledning och vill ansöka postalt eller på annat sätt kan du kontakta: sommarjobb.lsf@sll.se 

När får jag besked?

För att de jobb vi erbjuder ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet med hjälp av lottning. Du som får jobb kommer att bli kontaktad med ett erbjudande från din arbetsgivare/arbetsplats under perioden april till och med slutet av maj. Ambitionen är att du ska få besked så snart som möjligt.

Alla som inte får jobb får ett nej-tack-besked via e-post. Dessa skickas ut efter hand som anställningarna blir klara. Allra senast 31 maj ska alla sökande ha fått ett besked.

Möt våra sommarjobbare

Daniel, Mouna, Hanna och Adam sommarjobbade hos oss förra året. Välkommen att ta del av deras berättelser. Möt våra sommarjobbare 

Möt två rekryterande chefer 

Jenny på Sabbatsbergsgeriatriken och Pehr på trafikförvaltningen berättar i filmen om sina erfarenheter av att anställa sommarjobbare. Möt två chefer

Vanliga arbetsuppgifter

De områden du kan välja mellan i din ansökan är: vård, administration och vaktmästeri och du kan välja ett eller flera områden.

Arbetsuppgifterna inom området kan variera det kan till exempel vara sysslor i ett avdelningskök, inom service, administrationsuppgifter, städning och sortering i förråd, vaktmästerisysslor, arbete på en vårdavdelning och i en reception.

Sommarjobbet börjar med en introduktion på arbetsplatsen. En handledare hjälper dig tillrätta och finns tillhands under hela anställningsperioden.

Här finns jobben

Här är några av alla våra arbetsplatser som erbjuder sommarjobb, flera kan tillkomma:

Så mycket får du i lön 

  • 16 år = 71:60 kr/tim
  • 17 år = 81:60 kr/tim
  • 18 år = 94:60 kr/tim

Semesterersättning tillkommer med 15:40 kronor per timme.
Ovan är 2019 års löner, 2020 års löner är ej klara ännu.

Två jobbperioder under sommaren

I regel erbjuds två jobbperioder om vardera fyra veckor under sommaren.
Men perioderna kan variera inom våra olika förvaltningar och bolag.

  • 15 juni - 12 juli
  • 13 juli - 9 augusti

Hälsokontroll

Du som ska sommarjobba inom vården nära patienten, måste göra en hälsokontroll innan du börjar jobbet. Hälsokontrollen betalas av oss. Vi informerar alla som fått sommarjobb om hur den går till samt var och när den ska göras. Det är viktigt att du går på den tid du fått eller ombokar.

Mer frågor och svar om sommarjobb