Måndag den 26 juni börjar sommarens upprustning

Uppläsning

För tredje sommaren i rad stängs Saltsjöbanan av för trafik och upprustningsprojektet tar över banan för att fortsätta den allmänna tekniska upprustningen.

Den 25 juni till 17 september är Saltsjöbanan avstängd för trafik. Det gör det möjligt för oss att utföra över femtio åtgärder längs banan.

I sommar är det mycket som ska genomföras och du som bor längs Saltsjöbanan kommer att märka av våra arbeten. På tolv veckor ska vi hinna byta ut Saltsjöbanans bro över Värmdöleden, renovera  Henriksdalstunneln och lägga nya kontaktledningar från Igelboda till Solsidan och Saltsjöbaden.

Vi ska även fortsätta arbetet med att minska buller från tågtrafiken, öka tillgängligheten till stationerna samt säkerheten på banan och i plankorsningarna.

I Neglinge är vi många som arbetar med upprustningen av tågdepån. Vi ska öka kapaciteten i verkstaden, byta ut kraftförsörjningen, spår och kontaktledningar.

Läs mer om sommarens arbeten här på sll.se

Våra arbetstider

Under avstängningen kommer vi främst att arbeta vardagar klockan 07 – 19 men eftersom vi är så många som arbetar på banan samtidigt måste vi ibland ta till kvällar, nätter eller helger för att få ihop pusslet.

Vi vet att det tidvis kan bli ansträngande med våra arbeten nära dig, men hoppas på överseende när vi är i vägen eller bullrar när du vill ha lugn och ro.

Trafikstart måndag 18 september

Den 18 september rullar tågen igen och då ska vi ha ökat säkerheten och tillgängligheten, minskat riskerna för driftstörningar och banat vägen för ett modernare resande.


Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på Projekt Saltsjöbanans upprustning om du har frågor om våra arbeten eller om något inte fungerar som det ska.
Maila oss: saltsjobanan@sl.se

Tillbaka till nyhetslistan saltsjöbanan