Nya stationen Stockholm Odenplan

Uppläsning

Odenplan var redan före Citybanans trafikstart den 10 juli en viktig knutpunkt för resenärer i Stockholms kollektivtrafik. Nu går det även att byta till eller från pendeltåg här. På torget finns även ett cykelgarage med direktingång till stationen.

Station Odenplan är en ny pendeltågsstation under tunnelbanan.

Ny entré vid Odenplan 

Den nya entrébyggnaden på Odenplan fick en ny utformning och öppnades för tunnelbanans resenärer redan 2014. Ena långsidan buktar mjukt inåt där trappavsatser bildar sittplatser mot torget i bästa solläge. Entrén har fem ingångar och leder via rulltrappor, vanliga trappor och hiss ned till biljetthallarna för pendeltåg och tunnelbana.

Ny trappa vid Karlbergsvägen

En ny permanent trappa har öppnats vid uppgång Karlbergsvägen. Den nya trappan från Karlbergsvägens norra sida gör att dubbelt så många resenärer kan passera via denna upp- och nedgång.

Karlbergs station är nu stängd

I och med att station Stockholm Odenplan öppnades i somras för pendeltågstrafik, har Karlbergs station stängts ned. Det har även blivit en helt ny entré vid Vanadisvägen/Dalagatan.

För uppdaterad information om din resa gå in på sl.se

Cyklar tillåtna vid nya Vanadisentrén

Vissa resenärer tar med sig cykeln på pendeltåget i lågtrafik. Det går bra även i fortsättningen. Dessa pendlare får tranportera cyklarna upp och ned via nya uppgång Vanadis på station Stockholm Odenplan.

Begränsningar för att ta med sig cyklar i kollektivtrafiken generellt gäller även här. Det är till exempel förbjudet att ha cyklar med sig på buss och i tunnelbanan, och på Stockholm City.

Cykelgarage vid Odenplan

Det finns ett låst cykelgarage vid Odenplan som resenärer kan använda. Alla som tecknar ett avtal med Stockholm Parkering är välkomna att parkera i garaget.

I garaget finns både cykelställ och cykelboxar med laddplats för elcykel att hyra. Det finns också förvaringsboxar med kodlås för hjälm att låna.

Det är Stockholm Parkering som – på uppdrag av Stockholm stad – ansvarar för cykelgaraget. Garagets öppettider är desamma som stationens biljetthall och man kan gå direkt in i biljetthallen från cykelgaraget. För frågor om parkering, kontakta Stockholm Parkering.

Nyskapande konst på Stockholm Odenplan

Stockholm Odenplan är inte bara en plats för resenärer på väg till eller från arbete, skola eller har ärenden på stan. Stationen är också en helt ny arena för konstverk och konstupplevelser.

Mer om konsten på de nya stationerna