Nya stationen Stockholm City

Uppläsning

Den 10 juli togs nya pendeltågsstationen – Stockholm City – under T-centralen i drift. Den förenklar bytet mellan pendeltåg och tunnelbana. Den nya stationen har tre uppgångar som är gemensamma med tunnelbanan.

Tre uppgångar

De finns tre uppgångar att välja mellan på den nya stationen. Den ena ligger vid Vasaplan, mellan Bishop's Arms och Max hamburger-restaurang, den andra mot Sergels torg och den tredje i korsningen Vasagatan/Klara Vattugränd, vid hotell Scandic Continental. Där kan man dessutom gå igenom fastigheten för att komma ut på Klarabergsgatan.

Snabbare byten

Stationen har dubbla perronger med spår på vardera sida, totalt fyra spår. På stationen finns ett mellanplan som förbinder pendeltågen med tunnelbanan. Det gör byten mellan pendeltåg och tunnelban både smidigare och enklare eftersom du slipper gå hela vägen mellan T-centralen och tunnelbana och du slipper även passera nya biljettspärrar. På mellanplanet finns även ett antal butiker som kan förenkla resenärernas vardag.

Nyskapande konst på Stockholm City

Stockholm City är inte bara en mötesplats för resenärer på väg till eller från arbete, skola eller har ärenden på stan. Stationen är också en helt ny arena för konstverk och konstupplevelser för människor i rörelse.

Mer om konsten på stationerna