Ny station Stockholm Odenplan

Uppläsning

Odenplan är redan en viktig knutpunkt för resenärer i Stockholms kollektivtrafik. Från och med den 10 juli kommer här att finnas både pendeltåg, tunnelbana och bussar. På torget finns också ett cykelgarage med direktingång till stationen.

Station Odenplan är en ny pendeltågsstation under tunnelbanan.

Ny entré vid Odenplan 

Den nya entrébyggnaden på Odenplan har redan fått en ny utformning och öppnades för tunnelbanans resenärer 2014. Den ena långsidan buktar mjukt inåt där trappavsatser bildar sittplatser mot torget i bästa solläge. Entrén har fem ingångar och leder via rulltrappor, vanliga trappor och hiss ned till den nya biljetthallen.

Ny trappa vid Karlbergsvägen

En ny permanent trappa har öppnats vid uppgång Karlbergsvägen. Den nya trappan på Karlbergsvägens norra sida ger plats för dubbelt så många resenärer till den sidan av gatan.

Karlbergs station stänger

När de nya stationerna öppnar 10 juli 2017 stänger Karlbergs station för pendeltågstrafik.  Vid station Stockholm Odenplan öppnar då en helt ny entré tvid Vanadisvägen/Dalagatan.

För uppdaterad information om din resa gå in på sl.se

Cyklar tillåtna vid nya Vanadisentrén

Vissa resenärer tar med sig cykeln på pendeltåget i lågtrafik. Det går bra även i fortsättningen. Dessa pendlare får tranportera cyklarna upp och ned via nya uppgång Vanadis på station Stockholm Odenplan.

Begränsningar för att ta med sig cyklar i kollektivtrafiken generellt gäller även här. Det är till exempel förbjudet att ha cyklar med sig på buss och i tunnelbanan, och på Stockholm City.

Cykelgarage vid Odenplan

Det finns ett låst cykelgarage vid Odenplan som resenärerna kan använda. Alla som tecknar ett avtal med Stockholm Parkering är välkomna att parkera i garaget. Fram till trafikstarten 10 juli är det gratis att parkera, endast en avgift på 200 kr tillkommer för nyckel.

I garaget finns både cykelställ och cykelboxar med laddplats för elcykel att hyra. Det finns också förvaringsboxar med kodlås för hjälm att låna.

Det är Stockholm Parkering som - på uppdrag av Stockholm stad - ansvarar för cykelgaraget. Garagets öppettider är desamma som stationens biljetthall och när pendeltågen börjar trafikera sträckan kommer man kunna gå direkt in i biljetthallen från cykelgaraget. För frågor om parkering, kontakta Stockholm Parkering.

Nyskapande konst på Stockholm Odenplan

Stockholm Odenplan är inte bara en plats för resenärer på väg till eller från arbete, skola och ärenden i staden. Stationen är också en helt ny arena för konstverk och konstupplevelser.

Mer om konsten på de nya stationerna