Ny station Stockholm City

Uppläsning

Den 10 juli öppnar en ny pendeltågsstation under T-centralen som förenklar bytet mellan pendeltåg och tunnelbana. Den nya stationen får tre uppgångar som är gemensamma med tunnelbanan.

Tre uppgångar

De finns tre uppgångar att välja mellan. Den ena ligger vid Vasaplan, mellan Bishop's Arms och Max hamburgerrestaurang, den andra mot Sergels torg och den tredje i korsningen Vasagatan/Klara Vattugränd vid hotell Scandic Continental. Där kan man dessutom gå genom fastigheten för att komma ut på Klarabergsgatan.

Snabbare byten

Stationen har dubbla perronger med spår på vardera sidan, totalt fyra spår. På stationen finns ett mellanplan som förbinder pendeltågens med tunnelbanan. Det kommer att bli smidigare att byta mellan tunnelbana och pendeltågen eftersom du slipper gå hela vägen mellan T-centralen och tunnelbana och du slipper även passera nya spärrlinjer. På mellanplanet kommer det även att finnas ett antal butiker.

Nyskapande konst på Stockholm City

Stockholm City är inte bara en plats för resenärer på väg till eller från arbete, skola och ärenden i staden. Stationen är också en helt ny arena för konstverk och konstupplevelser.

Mer om konsten på stationerna