Välkommen till invigningen av de nya pendeltågsstationerna

Uppläsning

I många år har vi arbetat och levt med ett av våra mest komplexa infrastrukturprojekt någonsin. Vi är mycket stolta över att tillsammans med Trafikverket och Stockholms stad kunna inviga den nya pendeltågstunneln mellan Tomteboda och Stockholm södra samt de två nya stationerna Stockholm Odenplan och Stockholm City.

Program och hålltider söndagen den 9 juli

Invigningen sker dagen innan trafikstart. Under söndagen visar vi upp stationerna för allmänheten och erbjuder tågresor däremellan.

11.00 På Odenplans torg kan du lyssna på The Soul Company, Panetoz och Vasa Gospel.

11.30 Den officiella invigningsceremonin startar med intervjuer och tal med bland andra statsminister Stefan Löfvén och trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons. Moderator: Rickard Olsson.

12.45-16.00 Station Stockholm Odenplan är öppen för besök för allmänheten. På stationen spelar Lilla Akademien och Marching Band.

13.00-16.00 Station Stockholm City är öppen för besök för allmänheten. På stationen kan du ta del av konstnärssamtal, se Hip hop gruppen Base 23 och jonglören Trevor samt lyssna till Karis Hot Six.

Du du kommer att kunna åka pendeltåg mellan Stockholm Odenplan och Stockholm. City under hela eftermiddagen. Ingen biljett krävs för denna resa.

Stationerna knyter ihop pendeltåg och tunnelbana så att byten blir enklare. På så sätt möjliggörs snabba och miljövänliga resor i ett växande Stockholm. Vi ser fram emot att fira en dag för smidigare resor i Stockholm.

Trafikstart är 10 juli.