Arbeta inom kollektivtrafiken

Uppläsning

På trafikförvaltningen har du som medarbetare ett samhällsutvecklande uppdrag med fokus på en säker och tillgänglig kollektivtrafik. I vår verksamhet har du möjlighet att göra skillnad och arbeta med spännande frågor där miljö och hållbarhet är centrala delar.

Hamid Raoufi, Johan Staaf och Pernilla Borg.

Jobba hos oss

I takt med att länets invånare blir mer miljömedvetna och ställer högre krav på sitt resande, ökar ambitionerna att ständigt utveckla kollektivtrafiken. Hos oss jobbar flera olika yrkesgrupper. Som medarbetare har du därför stora möjligheter att utvecklas i jobbet.

Vi sitter i ljusa och moderna lokaler på västra Kungsholmen. Alla som arbetar på trafikförvaltningen, drygt 750 medarbetare, har det gemensamma uppdraget att förenkla vardagen för fler än 800 000 resenärer.

Verksamhetsområden

Möt några av våra medarbetare och läs om trafikförvaltningens verksamhetsområden.

Lediga jobb

Söker du ett jobb där du får möjligheten att göra skillnad?

Läs mer om våra lediga tjänster på SLL rekryteringswebb

Linkedin

Följ oss och våra lediga jobb på Linkedin

Student

Vi vill knyta kontakter med duktiga studenter som vill engagera sig i den kollektivtrafik- och samhällsutveckling vi arbetar med. För dig som är student och är intresserad av trafikförvaltningen finns det mer information på vår studentsida. Här kan du läsa om allt från exjobb till aktuella mässor och studentaktiviteter. Många av våra medarbetare har inlett sina karriärer genom att skriva exjobb i vår verksamhet.

Entreprenörer inom kollektivtrafiken

Trafikförvaltningen är en beställarorganisation som ansvarar för att det finns ett bra system för kollektiva möjligheter att resa i Stockholms län. Detaljplaneringen och körandet av trafiken sköter ett antal upphandlade entreprenörer. Om du är intresserad av att arbeta ute i trafiken ska du därför kontakta någon av dem:

Tunnelbana och pendeltåg

Buss

Lokalbana

Sjötrafik

Läs mer om entreprenörer inom sjötrafiken